Kinderopvang Boartershiem
Kinderopvang, voorschoolse en naschoolse opvang

Wat maakt ons zo uniek?

Kinderopvang Boartershiem is een een kleinschalige kinderopvang. We werken met vaste leidsters op de groep. Hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht aanwezig voor de kinderen. Wij werken met kleine groepen, hierdoor hebben wij voldoende tijd voor ieder kind. ( Groep grote maximaal 12 kinderen, waarbij wij proberen 10 kinderen per dag in te plannen ). Tevens bieden wij kinderen een huiselijke omgeving.

Bij ons geldt ELK KIND IS UNIEK!


Onze leidsters zijn in het bezit van een geldig certificaat EHBO voor kinderen. Per eind mei 2019 hebben de vaste 4 leidsters tevens een certificaat BHV op zak.Bitcare is een app voor ouders en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Als ouders kunnen jullie via een app genaamd Bitcare bijhouden hoe het met jullie kind gaat tijdens de opvang. Ook worden foto's die alleen zichtbaar zijn voor de verzorgers getoond in jullie account. Planning en verlof aanvragen kunnen tevens ingediend worden via Bitcare.

Werken met baby's , verplicht onderdeel om aan te voldoen binnen de kinderopvang. Wij zijn per maart 2019 geslaagd voor het bijwonen van de training! Tijdens de training leren wij de non- en verbale communicatie van 0 tot 1 jarigen. Krijgen wij nog meer achtergrond over babymassage en ergonomisch dragen speciaal voor binnen de kinderopvang. Daarnaast leren wij alles omtrent emotionele ondersteuning, respect voor autonomie,  het bieden van structuur en continuïteit voor baby's binnen de kdv, begeleiden van interacties en alles rondom de ontwikkeling van de baby's. Tevens wordt er tijdens de training behandeld hoe we de ruimte veilig en uitdagend kunnen inrichten en hoe wij spelenderwijs baby's van alles kunnen leren. Een leerzame en leuke training. Bewustwording, verdieping en samenwerken zijn 2 woorden die veel aan bod komen.  Onze leidsters zijn in het bezit van een certificaat werken met baby's. Diana Paulusma is tevens bevoegd om de training te geven aan pedagogisch medewerkers.

 


Ergonomisch dragen , tijdens de opvang kunnen wij jullie kindje ergonomisch dragen in de draagzak van ErgoBaby Adapt. Een fijne draagzak die comfort en een veilig gevoel aan jullie kindje biedt. Alle pedagogisch medewerkers zijn getraind in hoe zij de draagzak kunnen gebruiken. Waarom ergonomisch dragen tijdens de opvang. Ouders gaan steeds meer dragen, het is een gevoel van veiligheid en tevens gemak. Wij willen deze "gewoonte" vanuit thuis door laten vloeien tijdens de opvang.  Naast gemak en veiligheid biedt het tevens ondersteuning voor darmkrampjes, kunnen baby's beter boeren als ze rechtop gedragen worden. Tevens kunnen wij als pedagogisch medewerkers de baby troosten en aandacht geven door de baby dicht bij ons te houden. En tegelijkertijd ook de peuter die aandacht vraagt de aandacht geven door middel van het maken van bijvoorbeeld een puzzel. Voordat wij jullie kindje gaan dragen dienen jullie als ouders eerst een toestemmingsformulier te ondertekenen.


Baby & kindgebaren, tijdens de opvang maken wij gebruik van ondersteunende baby en kindgebaren.  De ondersteunende gebaren waarbij wij altijd praten bevordert zowel de spraak-, taal- als algemene ontwikkeling. Kinderen onthouden plaatjes, gebaren kun je zien als een soort plaatje. Een woord i.c.m. een plaatje ( het gebaar ) helpt het kind beter te onthouden dan wanneer het kind alleen woorden hoort. Tijdens elk thema breiden we de gebaren uit. Denk aan het thema vormen en kleuren. Hierbij gebruiken we de kleur gebaren rood, paars, geel, blauw, groen, wit en oranje. Deze gebaren komen steeds terug tijdens de activiteiten knutselen, voorlezen en het zingen van liedjes. Meer informatie over baby- en kindgebaren? Stuur ons gerust een berichtje of kom gezellig binnen lopen tijdens de openingstijden van de kinderopvang.

 

Babymassage: babymassage kan helpen ter ondersteuning van overprikkeling, in- en doorslapen. Daarnaast geeft het de baby ontspanning en is het tevens een gezellig moment samen. Bij kinderopvang Boartershiem kan jullie baby tijdens de opvang over de kleren heen gemasseerd worden. Dit doen wij in overleg met jullie als ouder. En natuurlijk kunnen wij jullie  informeren hoe jullie thuis de babymassage kunnen gaan toepassen. Diana Paulusma is docent babymassage en geeft naast haar werkzaamheden bij Boartershiem o.a. de docenten opleiding babymassage & de training werken met baby's. 

 

 

 


 

Lutje Potje oftewel buiten slaap bedje. De kinderen bij kinderopvang Boartershiem hebben de gelegenheid om buiten te slapen. Voordat de kinderen buiten gaan slapen wordt er eerst een toestemmingsformulier door de ouders ingevuld. Een buitenbedje kan gezien worden als een luxe kinderwagen. Het kindje kan veilig buiten liggen. In de buitenlucht bouwen baby's meer vitamine D op, waardoor ze meer weerstand krijgen. Ook is frisse lucht goed voor de longetjes van de baby. Baby's slapen beter en langer in een babyhuisje. Door het horrengaas kunnen insecten , maar ook huisdieren en kinderen het kindje niet lastig vallen. Het bedje staat altijd in het zicht en er wordt steeds weer gecontroleerd of het kindje fijn ligt te slapen.Jong en oud komen samen: 

Samen met de bewoners in het Leppehiem ondernemen we verschillende activiteiten. 

2x per maand komen de dementerende buren bij ons op bezoek. Samen met hun gaan we verven, zingen we een lied en lezen we elkaar voor.

2 x per maand bezoeken we de senioren in de serre, hier gaan we samen gymen, kleien en kleuren.

1 x per maand sluiten we het thema af in het Fermidden waar alle senioren een kopje koffie drinken. Het fruit moment vindt dan plaats in de zaal. En de kinderen mogen hun kunsten laten zien. Ontzettend mooi en gezellig moment.

Vanaf september gaan we op woensdag middag gymen met een aantal senioren. Onze kijktip 

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/kleuters-tegen-kwalen/


Extra specialisaties

Wij hebben een pedagogisch beleidsmedewerker / coach in ons team. Zij begeleid onze medewerkers, tevens bewaakt zij de kwaliteit van de kinderopvang. Behalve pedagogisch coach heeft zij tevens de training tot opvoedcoach gevolgd. En kan zij kinderen in de bovenbouw ondersteunen die vastlopen in hun schooltaken / leerwerk. Zij heeft hiervoor de ik leer leren training gevolgd, dit is een methode die uitgaat van alle aanwezige kwaliteiten van het kind.  
 
 
Opbellen
E-mail
Info