Kinderopvang Boartershiem
Kinderopvang, voorschoolse en naschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

 

Geopend vanaf 17 augustus 2020


Boartershiem verzorgt voorschoolse en naschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Indien uw kind in groep 8 13 jaar is of wordt is hij of zij ook van harte welkom!

Vaste gezichten

Tijdens de opvang zijn vaste gezichten aanwezig gedurende de opvang. Vaste gezichten op de groep vinden wij belangrijk. Een vaste gezicht geeft het kind een gevoel van vertrouwen en veiligheid, daarbij kunnen onze leidsters een vertrouwensband met de jullie kind opbouwen. Door het voeren van gesprekjes komen wij er samen achter waar de interesse van het kind liggen.


Huiselijke omgeving

Wij bieden de buitenschoolse opvang aan in een huiselijke omgeving. Daarbij bieden wij opvang aan maximaal 12 kinderen. Aan de lange tafel zullen wij met zijn allen samen wat drinken en een koekje eten. En natuurlijk knutselen we erop los. En een bordspelletje mag zeker ook niet ontbreken.


Dieren op de opvang
Op de buitenschoolse opvang hebben wij 1 konijn en goudvissen. Dieren zijn belangrijk voor kinderen. Ze bieden o.a. emotionele steun aan kinderen. Ook geven dieren kinderen een verantwoordelijkheid. Door samen ( onder begeleiding ) de dieren te verzorgen, de hokken schoon te maken leren kinderen tevens samen te werken.


Samen zaadjes planten
De kinderopvang heeft tevens een eigen
  ( klein ) moestuintje waar de kinderen eigen zaadjes kunnen planten. En wat is het super als de kinderen hun eigen radijsjes, komkommer of aardbeien bijvoorbeeld kunnen eten. 

Eigen talent ontwikkelen

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talent. Wij bieden kinderen de ruimte om hun talenten te ontwikkelen. In de ruimte hebben wij voldoende 

materialen om mee te experimenteren. Zo kan bijvoorbeeld een onderzoekend kind een kapotte radio uit elkaar halen en de inhoud van de radio ontdekken.  

De tuin

De tuin is natuurlijk ingedeeld. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren. Er is een glijbaan, een buis waar de kinderen door, in en op kunnen klauteren. Een prachtige hut van wilgen takken. En natuurlijk ontbreekt de zandbak niet. Voor de oudste kinderen is er een veldje aanwezig waar gevoetbald kan worden. Op het plein achter ons kunnen kinderen badmintonnen of andere sporten uit oefenen. Bewegen vinden wij bij Boartershiem belangrijk.
Jong en oud komen samen 0 tot 100 jaar

Boartershiem is gevestigd op een unieke locatie. Wij zijn gevestigd in het Leppehiem, direct naast de verloskundige. Wij ondernemen regelmatig activiteiten met de senioren. Voor de senioren zijn de kinderen een lichtpuntje van hun dag. Daarbij leert jong en oud weer van elkaar. Samen een potje voetballen, ontdekken hoe een apparaat er van binnen uitziet, een bordspelletje spelen of samen een boekje lezen. De senioren komen regelmatig even langs voor een kopje koffie. Door onze bezoeken aan de senioren en dat zij ook bij ons op bezoek komen ontstaan er mooie vriendschappen.


Zwemles

De BSO van Boartershiem grenst aan het zwembad. Een mooie en unieke kans om jullie kind onder de BSO tijd naar zwemles te laten gaan. Wij kunnen de kinderen brengen en halen. 


Ondersteuning

Voor kinderen die "huiswerk " meekrijgen van school en tot 18 uur bij ons komen is er altijd een moment die vrij gemaakt kan worden om even te "leren". Tevens hebben wij een specialist in huis die de kinderen die in de bovenbouw zitten kan begeleiden hoe zij kunnen plannen. Zij heeft de training ik leer leren gevolgd.  


Warme maaltijd

Kinderen die tot 18 uur de kinderopvang bezoeken kunnen tussen 17:30 en 18 uur een warme maaltijd aangeboden krijgen. 1x per week kunnen jullie als ouders de eet lijst die wij aangeboden krijgen van het Leppehiem invullen. Er zijn extra kosten aan de warme maaltijden verbonden. 


Het pedagogisch beleidsplan verschijnt z.s.m. op onze website. Hier vindt u meer informatie over hoe wij de voorschoolse en buitenschoolse opvang verzorgen.  

 
 
 
Opbellen
E-mail
Info