Kinderopvang Boartershiem
Kinderopvang, voorschoolse en naschoolse opvang

Buitenschoolse opvangBoartershiem verzorgt voorschoolse en naschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Indien uw kind in groep 8 13 jaar is of wordt is hij of zij ook van harte welkom!

Vaste gezichten

Tijdens de opvang zijn vaste gezichten aanwezig gedurende de opvang. Vaste gezichten op de groep vinden wij belangrijk. Een vaste gezicht geeft het kind een gevoel van vertrouwen en veiligheid, daarbij kunnen onze leidsters een vertrouwensband met de jullie kind opbouwen. Door het voeren van gesprekjes komen wij er samen achter waar de interesse van het kind liggen. In 2022 zijn de leidsters Nienke, Rianne en Inge aanwezig op de BSO.


Huiselijke omgeving

De kinderen komen na schooltijd terecht in een huiselijke omgeving. Bij binnenkomst legt iedereen hun eigen spullen in zijn of haar bakje en wassen we onze handen. Vervolgens starten we met een koekje en wat drinken, samen bepraten we de dag. Op sommige momenten op de dag zetten wij de eigenwijs- en of de lekker in je vel kaarten in. Op deze manier bespreken we gevoelens en luisteren we naar elkaar.

Kinderen kunnen na het gezamenlijke tafel moment heerlijk gaan spelen. De ruimte is ingericht in hoeken tevens is er een ruim aanbod van spel- en speelmateriaal. 

 • Huishoek
 • Bouwmaterialen als lego, knex, kapla, bouw en timmertafel
 • Auto's
 • Buitenspeelgoed ( we zijn nog bezig met een klimrek )
 • Moestuin
 • Kook- en bakmateriaal
 • Klei, teken spullen, knutsel er maar op los!
 • Verkleedkleren
 • Voetbal- / pooltafel 
 • Airhockey en tafeltennis
 • Water en zandtafel
 • Gym ( beweegmateriaal ) 


Regelmatig bieden wij een groepsactiviteit aan waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Het mag, maar hoeft niet. Zo zitten er eerst maar drie kinderen aan een tafel verse appelmoes te maken en aan het einde van de activiteit hebben we de hele tafel vol kinderen. Dit is een situatie die veel voorkomt. Als leidsters vinden we het leuk om samen tikkertje of verstoppertje te doen.


De BSO heeft ervaring met alle leeftijden van een kleuter tot een beginnende tiener / puber. Tijdens de opvang wordt er geen gebruik gemaakt van de mobiele telefoon of tablet. Aan het einde van de dag na 17 uur wordt er indien de groep het benodigd heeft een filmpje op gezet.  Van al dat spelen krijgen de kinderen wederom weer zin iets te gaan eten. Tijdens het tweede eet moment rond 16 uur krijgen de kinderen of een cracker of er wordt een stuk fruit aangeboden. Vervolgens hebben de kinderen weer energie om verder te spelen. 
Eigen talent ontwikkelen

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talent. Wij bieden kinderen de ruimte om hun talenten te ontwikkelen. In de ruimte hebben wij voldoende 

materialen om mee te experimenteren. Zo kan bijvoorbeeld een onderzoekend kind een kapotte radio uit elkaar halen en de inhoud van de radio ontdekken.  


De tuin

De kinderen spelen in de binnentuin. Er is een piratenschip , een zandbak , duikelstok en nog veel meer.  Ook kunnen de kinderen in contact komen met broertjes en zusjes. Kinderen van 0 - 4 jaar zijn tevens aanwezig in de tuin.Jong en oud komen samen 0 tot 100 jaar

Boartershiem is gevestigd op een unieke locatie. Wij zijn gevestigd in het Leppehiem, direct naast de verloskundige. Wij ondernemen regelmatig activiteiten met de senioren. Voor de senioren zijn de kinderen een lichtpuntje van hun dag. Daarbij leert jong en oud weer van elkaar. Samen een potje voetballen, ontdekken hoe een apparaat er van binnen uitziet, een bordspelletje spelen of samen een boekje lezen. De senioren komen regelmatig even langs voor een kopje koffie. Door onze bezoeken aan de senioren en dat zij ook bij ons op bezoek komen ontstaan er mooie vriendschappen.
Uitjes

Wij maken uitjes naar het Kikkerpad, het bos een speelparadijs etc. Boartershiem doet dit in overleg met de ouders. Wel is Boartershiem een ondernemende buitenschoolse opvang, die graag activiteiten voor de kinderen in- en om Akkrum organiseert. 

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info